PEPE koers verliest 15 procent in zeven dagen tijd

PEPE

Het begon allemaal zo veelbelovend voor PEPE, wat de volgende grote memecoin moest worden na Dogecoin en Shiba Inu. Inmiddels lijkt het optimisme rondom het project wat weg te vallen, want de koers van de memecoin blijft maar kelderen. In de afgelopen zeven dagen verloor het project 15 procent van zijn koerswaarde.

Succesvolle start

Dat neemt niet weg dat PEPE een gigantisch succesvolle start had. Vanaf het moment dat PEPE te verhandelen was in USDT op de gecentraliseerde beursplatformen is het project met 192,22 procent gestegen.

Vanaf de all-time high van ongeveer 0,0000045 dollar is de munt alweer een behoorlijk deel van zijn waarde verloren. Op dit moment gaat het project namelijk voor 0,00000146 dollar over de toonbank.

Mensen die op het moment van de all-time high instapten zagen hun inleg dus al gedeeld door drie gaan. Om hun inleg goed te maken moet de munt vanaf hier nog tweemaal over de kop.

Met memecoins is het uiteindelijk nog maar de vraag of dat een mogelijkheid is. In principe heeft een munt als PEPE immers geen fundamentele waarde.

Het gevaar van memecoins

Met de enorme dalingen vanaf de all-time high is ook meteen het gevaar van memecoins weer duidelijk. Je kunt er heel snel heel veel geld mee verdienen, maar het tegenovergestelde is helaas ook waar.

Er zijn de afgelopen maanden veel mensen heel rijk geworden van PEPE, maar er zijn ook mensen die kapitalen hebben verloren. Op het moment dat de hype rondom een munt zijn top bereikt ben je meestal te laat.

Vaak gaat het ook gigantisch snel met memecoins. Ze zijn kortstondig een hype, schieten dan gigantisch de lucht in en sterven daarna een langzame dood. Dogecoin en Shiba Inu zijn daar tot nu toe misschien de enige uitzonderingen op.

Steeds denkt men dat het feest voorbij is voor de munten, maar op de een of andere manier slagen ze er steeds weer in om vriend en vijand te verbazen.

Het bericht PEPE koers verliest 15 procent in zeven dagen tijd verscheen eerst op Newsbit.


Source: Newsbit (NL)
Original Post: PEPE koers verliest 15 procent in zeven dagen tijd

Ledger Nano X - The secure hardware wallet