Jack Mallers: Bitcoin naar recordhoogte door schuldenproblematiek in de VS

Bitcoin stijgt

Jack Mallers, de CEO van Lightning Network bedrijf Strike, zegt dat de gigantische en snel groeiende Amerikaanse overheidsschuld een katalysator is voor de Bitcoin koers.

In een nieuw interview met Bloomberg Technology geeft Mallers aan dat de Amerikaanse overheid geen enkele kans heeft om de schuld van 34,5 biljoen dollar terug te betalen.

De onvermijdelijke geldprinter

Jack Mallers verwacht dat de Amerikaanse overheid uiteindelijk op de geldprinter springt om aan zijn financiële verplichtingen te kunnen voldoen.

“Onze overheid zit in de schulden. Normaal gesproken, als ik jou 20 dollar schuldig ben, dan heb ik twee opties. De eerste is om niet te betalen en de andere is om je terug te betalen. Dat zijn klassiek genomen de twee opties die iedereen met schulden heeft.

Wat de overheid betreft, omdat ze onze valuta centraal beheren en controleren, is er nog een derde optie. Ze kunnen meer geld printen en daarmee de schulden die ze hebben in waarde laten verminderen.

[…] De Verenigde Staten van Amerika kan niet failliet gaan op zijn schulden. Dan zou de hele planeet instorten. We kunnen het echter ook niet terugbetalen. Dat zijn de basics van hoe de wereld werkt. Als we niet failliet kunnen en het niet kunnen terugbetalen, wat is dan de enige optie die overblijft, ondanks hetgeen ze je vertellen bij de Amerikaanse centrale bank?

Ze moeten meer dollars uitgeven”, aldus een duidelijke Jack Mallers.

Meer dollar is bullish voor Bitcoin

Die extra dollars in het systeem zijn bullish voor Bitcoin, zo is de overtuiging van Mallers. Zij zullen namelijk hun weg vinden naar assets met een gelimiteerde supply als Bitcoin.

“Er zullen dus meer stukjes groen papier zijn, die met elkaar concurreren voor de meest gelimiteerde asset. Er zijn meer dollars die concurreren voor een gelimiteerde hoeveelheid Bitcoin.

Ja, vastgoed kan ook in waarde stijgen, omdat er meer dollars zijn die concurreren voor vastgoed. Maar ze kunnen altijd meer vastgoed bouwen. Je kunt meer goud uit de bodem halen. Maar ze kunnen niet meer Bitcoin maken”, zo raast Jack Mallers verder bij Bloomberg.

Op het moment van schrijven klokt de Bitcoin koers binnen op 70.644 dollar en staan we voor de afgelopen zeven dagen op een stijging van 5,15 procent.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Het bericht Jack Mallers: Bitcoin naar recordhoogte door schuldenproblematiek in de VS verscheen eerst op Newsbit.


Source: Newsbit (NL)
Original Post: Jack Mallers: Bitcoin naar recordhoogte door schuldenproblematiek in de VS

Ledger Nano X - The secure hardware wallet