‘Ethereum Killer’ Solana heeft weer een grote storing

Computer System Hack

De populaire blockchain heeft dit jaar een handvol storingen en transactiestops gehad, waaronder een reeks gedeeltelijke storingen in januari.

Vierde grote storing dit jaar

Een verkeerd geconfigureerd knooppunt zorgde ervoor dat het Solana-netwerk stopte met het verwerken van transacties. Daardoor ging het offline op vrijdag. Het was de vierde grote storing voor de populaire blockchain sinds januari, toen het het grootste deel van die maand een reeks gedeeltelijke storingen had.

Deze storing komt een jaar na een storing van bijna 18 uur afgelopen september. Ondertussen heeft de crypto-winter SOL in 2022 met 81% doen dalen.

Vrijdagavond om 19:01 uur EST meldde de Solana Status-site, beheerd door de Solana Foundation, dat het netwerk “verslechterde prestaties ervaarde” en dat Solana-ontwikkelaars bezig waren met het diagnosticeren van het probleem. Kort daarna postte Solana dat het netwerk “een storing ervaarde en geen transacties verwerkt”.

Wat is de oorzaak van de storing?

“Het lijkt erop dat een verkeerd geconfigureerd knooppunt een onherstelbare partitie in het netwerk heeft veroorzaakt”, tweette de Solana-validator achter Statwiz.com over het incident.

Verder zei Solana het volgende over de storing:

Een validator voerde een dubbele validatorinstantie uit. Dit betekent dat wanneer het hun beurt was om een blok te maken, ze er een maakten van elke instantie, voor hetzelfde slot, dus sommige validators zagen het ene blok, anderen de anderen, en konden het er vervolgens niet eens worden over het correcte blok.

Statwiz zei dat de Solana-codebase het probleem had moeten oplossen, maar om een onbekende reden een onherstelbare partitie of fork veroorzaakte. Ze geloven dat de verkeerde configuratie een ongeluk was, “waarschijnlijk een mislukte failover-configuratie van het knooppunt.”

Ontwikkelaars hebben het mainnet-netwerk opnieuw opgestart op het laatst bevestigde slot, 153139220. Op het moment van schrijven was het opnieuw opstarten voor 49% voltooid.

Wat zegt Solana over de storingen?

Executives hebben in het verleden gediscussieerd over de variërende cijfers over de totale uitval. Oprichter Anatoly Yakovenko vertelde eerder deze maand echter aan Real Vision dat uitval “hun vloek” was.

Solana, een van de vele smart-contract-blockchains die wordt gezien als de “Ethereum-killer”, is een populaire blockchain voor het minten van NFT’s en gedecentraliseerde applicaties. Nadat Ethereum op 15 september overging naar proof-of-stake, is Solana nu de nummer drie proof-of-stake blockchain volgens marktkapitalisatie achter Ethereum en Cardano.

Maar als het wil blijven groeien en Ethereum wil evenaren, zal het netwerk overeind moeten blijven staan.

Het bericht ‘Ethereum Killer’ Solana heeft weer een grote storing verscheen eerst op Newsbit.


Source: Newsbit (NL)
Original Post: ‘Ethereum Killer’ Solana heeft weer een grote storing

Ledger Nano X - The secure hardware wallet