Cardano loopt het risico verwijderd te worden van Robinhood

Robinhood

Cardano, Solana, Polygon en ongeveer zestig andere cryptocurrencies lopen het risico om van het handelsplatform Robinhood te worden verwijderd als gevolg van een recente rechtszaak diie de Securities and Exchange Commission (SEC) is gestart.

Handelsplatform Robinhood in actie

Cardano (ADA), Solana (SOL) en Polygon (MATIC) lopen het risico om van het Robinhood-handelsplatform te worden verwijderd. Deze dreigende situatie ontstaat in de nasleep van recente juridische acties ondernomen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Binance en Coinbase.

Robinhood heeft aangegeven dat het de komende periode mogelijk genoodzaakt zal zijn om bepaalde cryptocurrencies te verwijderen. Dit betreft vooral de munten die betrokken zijn bij de SEC-rechtszaak.

Als er vastgesteld wordt dat een cryptocurrency als een effect fungeert en niet bij de SEC is geregistreerd, is het onwettig voor Amerikaanse handelsplatformen, zoals Robinhood, om deze voor handel aan te bieden. Als de SEC in deze zaak zegeviert, zal Robinhood waarschijnlijk genoodzaakt zijn om deze cryptocurrencies van haar platform te verwijderen om in overeenstemming te blijven met de Amerikaanse effectenwetgeving.

Volgens de SEC zijn een aantal veel verhandelde cryptocurrencies, waaronder Cardano, Solana en Polygon, in feite effecten die niet op de juiste manier zijn geregistreerd.

Het risico op verwijdering van Cardano komt nog geen jaar na de toevoeging van deze cryptocurrency aan Robinhood. De online broker, die genoteerd staat aan de Nasdaq, voegde ADA-ondersteuning toe in september 2022, als onderdeel van een grotere uitbreiding van het crypto-aanbod van Robinhood. Robinhood begon begin 2018 met het aanbieden van cryptocurrencies.

Het bericht Cardano loopt het risico verwijderd te worden van Robinhood verscheen eerst op Newsbit.


Source: Newsbit (NL)
Original Post: Cardano loopt het risico verwijderd te worden van Robinhood

Ledger Nano X - The secure hardware wallet