3 redenen waarom de Bitcoin koers crasht vandaag

BTC Crash

Gedurende de laatste 24 uur heeft de koers van Bitcoin (BTC) een daling van 5% ondergaan, waardoor de huidige prijs rond de $66.000 ligt. Tijdelijk dook de grootste cryptomunt zelfs onder dit psychologische niveau.

Deze neerwaartse beweging lijkt voornamelijk het gevolg te zijn van aanhoudende uitstromen uit het Grayscale BTC-fonds en teleurstellend nieuws over de Amerikaanse economie.

Miljoenen stromen uit Grayscale Bitcoin fonds

Afgelopen maandag ondervond het Bitcoin fonds van Grayscale, beter bekend als GBTC, een uitstroom van meer dan $300 miljoen aan vermogen. Daarnaast werd over de gehele linie van Bitcoin Spot Exchange Traded Funds (ETFs) een netto uitstroom van bijna $86 miljoen waargenomen.

De instroom bij de populaire BTC-fondsen van BlackRock en Fidelity was onvoldoende om de verliezen van GBTC te compenseren.

De kapitaaluitstroom uit deze fondsen noodzaakt vermogensbeheerders tot het verkopen van bitcoins, vaak in grote hoeveelheden gezien de betrokken bedragen. Dit leidt gewoonlijk tot een aanzienlijke prijsdaling van BTC.

Tegenvallende inflatiecijfers in Verenigde Staten

Bovendien worden de vooruitzichten voor de Amerikaanse economie gematigder. Christopher Waller, een functionaris van de Federal Reserve (Fed) — de centrale bank van de Verenigde Staten — heeft aangegeven dat de mogelijkheid van een renteverlaging door de instelling kan worden uitgesteld. Dit besluit is gebaseerd op teleurstellende inflatiecijfers.

De Fed heeft al enige tijd getracht de inflatie te beteugelen door de rentetarieven hoog te houden.

Zolang de inflatie niet afneemt, zullen de rentetarieven hoog blijven. Dit houdt in dat lenen relatief kostbaar blijft, waardoor de economie extra onder druk kan komen te staan. Dit kan op zijn beurt negatieve gevolgen hebben voor zowel de aandelen- als de cryptomarkten.

Grote crypto liquidaties

De recente prijsdaling heeft tevens een golf van crypto liquidaties teweeggebracht. Binnen een tijdspanne van 24 uur zagen we leveraged posities ter waarde van $500 miljoen geliquideerd worden, waardoor handelaren gedwongen waren om hun posities te verkopen. Dit trof in totaal meer dan 155.000 handelaren. Dergelijke liquidaties leiden vaak tot een kettingreactie, die de prijs nog verder omlaag duwt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Het bericht 3 redenen waarom de Bitcoin koers crasht vandaag verscheen eerst op Newsbit.


Source: Newsbit (NL)
Original Post: 3 redenen waarom de Bitcoin koers crasht vandaag

Ledger Nano X - The secure hardware wallet